top of page

Gebruik en veiligheid

Gebruik

Inspecteer voor de veiligheid van uw kind het product altijd zorgvuldig voor elk gebruik.

 

Wat betreft fopspenen, trek de fopspeen in alle richtingen en inspecteer deze zorgvuldig voor gebruik en vervang de fopspeen bij het eerste teken van beschadiging of zwakte.

BIBS raad aan het speengebruik af te bouwen vanaf een maand of 18, (meestal wanneer de snijtandjes doorkomen) en te stoppen met het speengebruk voor de leeftijd van 3 jaar!

 

 

Gebruik alleen speciale speenkoorden die zijn getest volgens EN 12586. Bevestig nooit andere linten of koorden aan een fopspeen, uw baby kan hierdoor gewurgd worden.

Veiligheid

Al onze fopspenen voldoen aan de geldende eisen en hoogste normen. Al onze fopspeen schilden zijn zorgvuldig ontworpen met gaten. Dit is zowel om minimaal contact met de gevoelige en tere huid rond de mond van de baby te garanderen, wat minder kans betekent op vochtophoping uit speeksel dat huiduitslag en pijnlijke plekken kan veroorzaken, maar het zorgt er ook voor dat in het geval dat het kind de hele fopspeen in hun mond, de baby kan nog steeds lucht krijgen. Als je dit ervaart, haal dan rustig de fopspeen uit de mond van het kind. Het schild voldoet aan strenge eisen qua maat en vorm en kan niet worden ingeslikt!

 

Al onze fopspenen voldoen aan de Europese norm EN 1400+A2. Volledig VRIJ van BPA, PVC en ftalaten. Alleen ontworpen en vervaardigd in Denemarken/EU.

Lees meer over de verschillende materialen waaruit onze producten zijn gemaakt >>

Vervangen

Om veiligheids- en hygiënische redenen raden we aan om de fopspenen elke 4-6 weken te vervangen.

Lees meer over waarom en hoe vaak je je fopspenen moet vervangen >>

De fopspenen steriliseren

 

Op zoek naar informatie over het steriliseren van je fopspeen?

Lees hier onze fopspeen schoonmaken gids >>

bottom of page