top of page

Vervanging en veiligheid

We adviseren de fopspenen elke 4-6 weken te vervangen voor de veiligheid en om hygiënische redenen. Natuurrubber is een natuurlijk materiaal en wordt beïnvloed door zonlicht, hoge temperaturen en vocht dat het verouderingsproces van het latex materiaal versnelt. Daarom veranderen de eigenschappen van het materiaal, waardoor het broos of plakkerig kan worden. Wanneer je merkt dat het materiaal van de fopspeen verandert, dient hij te worden vervangen.

 

Let op veranderingen in het oppervlak, in de grootte en de vorm, of scheuren in het materiaal en vervang de fopspeen indien je afwijkingen ziet. Als je baby eenmaal tandjes heeft, trek dan aan de speen in alle richtingen en bekijk hem zorgvuldig voor gebruik. Vervang de fopspeen bij het eerste teken van schade of zwakte.

 

Houdt de speen grootte in de gaten, want latex kan uitzetten vanwege het sterke vacuüm van de pasgeborene. Veranderingen in maat kunnen problemen opleveren bij het vervangen van de fopspenen als de baby gewend is geraakt aan de grotere maat.

 

Al onze fopspenen voldoen aan de relevante vereisten en de hoogste normen. Alle schildjes van onze fopspenen zijn nauwkeurig ontworpen, met gaatjes. Dit is om te zorgen voor minimaal contact met de gevoelige en delicate huid rond de mond van de baby. Dat zorgt voor minder kans op vochtophoping door speeksel, wat kan leiden tot uitslag en irritatie plekken. Daarbij zorgt het er ook voor dat wanneer het kind de hele speen in zijn mond stopt, hij nog steeds lucht kan krijgen. Indien je ziet dat dit gebeurt, neem dan rustig de fopspeen uit de baby’s mond. Het schild voldoet aan strikte vereisten qua grootte en vorm en kan niet worden ingeslikt

Vergrote speen van natuurrubber

Speen van natuurrubber wordt beïnvloed door externe invloeden zoals temperatuur, speeksel, licht en warmte. Deze veranderingen komen tot uiting in zwelling, verkleuring, plakkerigheid en verlies van stabiliteit van de speen door trekbelasting en komen overeen met het natuurlijke verouderingsproces van latex. Een vergrote speen geeft aan dat de speen te lang in gebruik is geweest en dat deze onmiddellijk moet worden vervangen.
 

Lees meer over hoe en waarom natuurrubber uitzet >>

 

bottom of page