top of page
natural-rubber_1_1920x450_2ad01e03-5834-4ba4-acaf-9038749edaa0_1500x.jpg

Materiaal

Het schild

De schildjes op al onze fopspenen zijn gemaakt van 100% voedselveiligmateriaal. Geheel vrij van Bisfenol PVC, en ftalaten. Ze zijn allemaal ontworpen en gefabriceerd in Denemarken, in onze eigen productiefaciliteiten in Hillerød, en voldoen allen aan de Europese norm EN 1400+A2.

 

Natuurrubber

Natuurrubber is een natuurlijk materiaal gemaakt van plakkerige, melkachtige vloeistof, afgetapt van de Hevea-boom. De vloeistof wordt geraffineerd tot het bruin/gele rubber dat u kent van fopspenen; een super zacht, elastisch en veerkrachtig materiaal, dat veel weg heeft van de zachte tepel van moeders.

 

Bij het natuurlijke materiaal hoort een natuurlijk verouderingsproces, dat blootgesteld wordt aan natuurlijke invloeden zoals uv-licht, lucht, speeksel en warmte. Door de elasticiteit van het materiaal, kan de speen veranderen van vorm en in grootte vanwege het sterke vacuüm dat wordt gecreëerd door de zuigende baby’s. Dat betekent dat de speen soms groter kan worden, indien hij niet op tijd wordt vervangen. Natuurrubber fopspenen kunnen beter worden verwarmd dan gekookt en dienen elke 4-6 weken te worden vervangen om redenen van veiligheid en hygiëne. Omdat latex een natuurlijk materiaal is, kunnen kleur en helderheid variëren

sustainable-rubber_480x480.jpg

 

Silicone

Silicone is een industrieel geproduceerd hypoallergeen, reukloos en smaak-neutraal materiaal dat bekend staat om zijn zuiverheid. De soepele, transparante speen is niet zo zacht als natuurrubber, maar behoudt wel zijn vorm, veroudert niet en kan hoge temperaturen weerstaan en kan derhalve worden gesteriliseerd in de magnetron.

 

Er zijn twee verschillende soorten silicone. Ten eerste: silicone voor producten met voedselcontact (voedsel veilig), of twee: silicone voor farmaceutische producten en implantaten (medisch). Het voornaamste verschil tussen de twee ligt in het gebruik:

 

• Voedsel veilige silicone wordt gebruikt voor producten met voedselcontact en in ons geval voor silicone fopspeen spenen, waarbij zeer goede trekkracht noodzakelijk is.

• Medisch silicone wordt gebruikt voor farmaceutische producten en implantaten en is getest op biocompatibiliteit, een eigenschap die niet relevant is voor fopspenen. Medisch silicone betekent niet dat er als resultaat betere kwaliteit of betere mechanische eigenschappen worden bereikt voor producten. In tegendeel, de sterktewaarden, die in het bijzonder belangrijk zijn voor fopspenen, kunnen zelfs achteruit gaat bij gebruik van medisch silicone.

 

Beide varianten worden gefabriceerd onder hoge kwaliteitscontrole procedures om aan de bestaande voorschriften te voldoen en om te zorgen dat er geen schade optreedt bij mens en milieu.

 

BIBS silicone spenen worden gemaakt van voedsel veilig silicone. Om hygiënische redenen blijven we aanraden om je fopspenen elke 4-6 weken te vervangen.

 

Wat moet je kiezen?

Beide materialen zijn heel verschillend en hebben geweldige eigenschappen. Als ouder kun je je eigen voorkeur hebben voor het materiaal dat je gebruikt, maar meestal komt het allemaal neer op het materiaal dat je baby prefereert.

bottom of page