top of page
Mixed_bibspacifiers_1296x.webp

Kwaliteit

Denk er bij het kopen van een fopspeen altijd aan om de baby in de gaten te houden bij het gebruik van de fopspeen en:

Icon_220x.webp

Trek test

Om de fopspeen te controleren, trek je de speen in alle richtingen en inspecteer je deze zorgvuldig voor gebruik en vervang je de fopspeen bij het eerste teken van beschadiging of zwakte.

Icon_220x.webp

Vervangen

Vervang de fopspenen om veiligheids- en hygiënische redenen om de 4-6 weken. Als je kind tanden heeft, let dan extra op tekenen van beschadiging of zwakte in het materiaal.

Icon_220x.webp

Schoonmaken

Onderdeel van een goede fopspeen hygiëne is het regelmatig schoonmaken van de fopspenen. Hoe jonger het kind, hoe belangrijker het is om het te beschermen tegen bacteriën en om een ​​goede fopspeen hygiëne te behouden.

Tekenen dat de fopspeen vervangen moet worden

Omdat natuurrubber een natuurlijk materiaal is, kan het in sommige gevallen uitzetten. Telkens wanneer je een verandering in het materiaal ervaart, moet de fopspeen worden vervangen. Fopspenen van natuurrubber moeten worden vervangen als je de volgende symptomen ziet:


• Veranderingen in het oppervlak
• Veranderingen in maat
• Verandering van vorm
• Breuk in het materiaal
• Wordt broos of plakkerig

Schermafbeelding 2022-10-04 om 13.01.42.png

Natuurrubber vs siliconen

Natuurrubber is een natuurlijk materiaal en wordt aangetast door zonlicht, hoge temperaturen en vocht, wat het verouderingsproces van het latex materiaal versnelt.

 

Silicone is een industrieel vervaardigd hypoallergeen, geurloos en smaak neutraal materiaal dat bekend staat om zijn zuiverheid. De gladde transparante speen is niet zo zacht als natuurrubber, maar behoudt wel zijn vorm en is bestand tegen hoge temperaturen.

Mixed_bibspacifiers_1296x.webp
Cleaning_pacifiers_1296x.webp

Schoonmaken

Voor het allereerste gebruik steriliseer je de fopspeen door hem 5 minuten in ruim water te koken. Dit geldt alleen voor het eerste gebruik. Volg deze drie eenvoudige stappen om de fopspeen vervolgens schoon te maken:

• Doe de fopspenen in een schone kom. Overgiet ze met ruim kokend water.

• Laat de fopspenen ca. 5 minuten.

• Pak ze op en laat ze drogen op een schone handdoek.

Don'ts

• Laat de latex fopspenen niet in direct zonlicht  liggen
• Doe de fopspenen niet in de vaatwasser.
• Gebruik geen UV-sterilisatoren voor latex fopspenen.
• Vries de fopspenen niet in.
• Gebruik geen desinfecterende “steriliserende oplossing” voor latex fopspenen.

Normen en certificeringen

Al onze fopspenen zijn ontworpen en gemaakt in Denemarken/EU. Verder zijn ze allemaal gecertificeerd om te voldoen aan de EU-richtlijn met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu: EN 1400+A2. Op de Noord-Amerikaanse markt ondergaan onze fopspenen aanvullende tests en zijn allemaal gecertificeerd volgens de ASTM
F963 + 17 standaard.

Houdbaar tot

We raden aan om latex fopspenen binnen 2 jaar na productie en siliconen fopspenen binnen 5 jaar te gebruiken. U kunt het batchnummer altijd controleren op de verpakking om de productiedatum te vinden.

BIBS_SS21_Mixed_18_edited.jpg

Ventilatiegaatjes

Al onze fopspeen schildjes zijn zorgvuldig ontworpen met gaatjes. Dit is zowel om minimaal contact met de gevoelige en tere huid rond de mond van de baby te garanderen, wat minder kans betekent op vochtophoping uit speeksel dat huiduitslag en pijnlijke plekken kan veroorzaken, maar het zorgt er ook voor dat in het zeldzame geval dat het kind de hele fopspeen in hun mond, de baby kan nog steeds lucht krijgen. Als je dit ervaart, haal dan rustig de fopspeen uit de mond van het kind. Het schild voldoet aan strenge eisen qua maat en vorm en kan niet worden ingeslikt.

bottom of page