top of page
header_2542bf51-4061-4e93-a2af-0667dd28010c_1500x.jpeg

Hoe jij jezelf kunt herontdekken nadat je ouder bent geworden

Ouder worden kan een levensveranderende ervaring zijn, en het is niet ongebruikelijk dat nieuwe ouders een gevoel van verlies van hun pre-ouderlijke identiteit voelen. We gingen zitten met Nanna, moeder van twee kinderen, om haar ervaringen en inzichten te horen over hoe je jezelf kunt herontdekken nadat je ouder bent geworden.

 

Deze blogpost maakt deel uit van BIBS Real Parenting. Hier delen ouders hun verhalen, ervaringen en de ouderschapsreis. Ouderschap komt tot leven in de verhalen die we delen - of het nu gaat om momenten van geluk of momenten van verdriet, we kunnen allemaal van elkaar leren.

 

5 manieren om jezelf te herontdekken nadat je ouder bent geworden.

 

Hieronder staan ​​Nanna's eigen ervaringen en haar adviezen over hoe je jezelf kunt herontdekken nadat je ouder bent geworden:

 

1. Neem wat tijd voor jezelf

 

Ouderschap is niet altijd gemakkelijk, maar het is het waard. Het is een proces van leren, groeien en aanpassen, en het verandert je op manieren die je je nooit had kunnen voorstellen.

 

Als ouder is het gemakkelijk om uw eigen identiteit en interesses uit het oog te verliezen terwijl jij je richt op de behoeften van je kind.

Ouder zijn kan veeleisend zijn, en voor mij is het belangrijk om wat tijd voor mezelf vrij te maken om de dingen te doen die ik leuk vind. Dit kan zo simpel zijn als alleen een wandeling maken of mijn vrienden opzoeken. Balans vinden en tijd voor jezelf behouden terwijl je ook een liefhebbende en toegewijde ouder bent, is mogelijk.

 

2. Identificeer je interesses en passies

 

Ouder worden betekent vaak offers brengen en je prioriteiten aanpassen. Ik denk dat het normaal is om het gevoel te hebben dat je een beetje van jezelf bent kwijtgeraakt in het proces. Hoewel ik in veel opzichten ben veranderd in vergelijking met voordat ik moeder werd, ben ik op andere manieren nog steeds dezelfde persoon met dezelfde interesses en passies.

 

Voor mij is het belangrijk om de veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt te omarmen en te vieren, maar ook om de tijd te nemen om die dingen te doen die ik vroeger graag deed en nog steeds graag doe.

 

Mijn advies is om de tijd te nemen om te herontdekken wie je bent en waar je blij van wordt. Bedenk wat je leuk vond om te doen voordat je ouder werd. Overweeg om die interesses weer in je leven op te nemen, ook al is het maar voor een korte tijd per dag.

 

Nieuwe dingen uitproberen kan je ook helpen nieuwe interesses en passies te ontdekken. Of je nu een kookles volgt of lid wordt van een sportteam, uit je comfortzone stappen kan een geweldige manier zijn om jezelf te herontdekken.

 

3. Maak contact met andere ouders

 

Contact maken met andere ouders, persoonlijk of online, kan een geweldige manier zijn om je minder alleen te voelen en om steun en advies te krijgen van anderen die soortgelijke ervaringen meemaken.

 

4. Zoek professionele hulp

 

Als je moeite hebt om je identiteit te vinden nadat je ouder bent geworden, kan het zoeken naar de hulp van een therapeut of coach een geweldige manier zijn om je gevoelens te verwerken en je eigen behoeften en verlangens te onderzoeken.

bottom of page