top of page
header-img-nipple-guide_1080x.jpg

Fopspenen gids

Welkom bij de BIBS familie

BIBS is een premium Deens baby- en kleutermerk, opgericht in 1978. Onze reis begon met de iconische ‘Colour’-speen, waaraan vele nieuwe ontwerpen en productcategorieën zijn toegevoegd.

 

Vandaag de dag is BIBS te vinden in meer dan 80 markten overal ter wereld en te koop via meer dan 9.000 verkooppunten. Wij zijn een visionair bedrijf met een creatieve en vooruitstrevende mindset en innovatieve opzet. Wij zetten ons in voor het aanbieden van duurzaam geproduceerde, originele, veilige en aantrekkelijke producten.

 

We kopen materialen en producten in, testen en certificeren overeenkomstig de hoogste marktstandaarden om te zorgen dat onze producten van de beste kwaliteit zijn voor onze klanten. We willen onze branche inspireren, verbeteren en innoveren en BIBS het wereldwijde voorkeursmerk voor baby- en peuterartikelen maken.

De juiste fopspeen voor je baby vinden

Het ouderschap is een ongelooflijk ervaring. Het kan echter ook stressvol zijn voor nieuwe ouders die niet zeker zijn over welke producten het best passen bij hun baby. Wij zijn er om je gedurende elke stap bij te staan.

 

Vanaf de geboorte hebben baby’s een natuurlijke zuigreflex. De baby probeert die behoefte te bevredigen aan de moedersborst, een fopspeen, een duim of anders. Dit is niet alleen een vitale reflex voor de baby om voedsel binnen te krijgen, maar zuigen heeft ook een kalmerend effect op de baby, een herinnering aan veilige en vertrouwde gevoelens in een ineens vreemde wereld. De voordelen van het gebruik van een fopspeen zijn onder andere:

 

• De fopspeen helpt om de baby te kalmeren en te sussen en kan helpen om de baby in slaap te laten vallen

• De fopspeen helpt bij het verlagen van het hartritme, de bloeddruk en stressniveaus

• De fopspeen heeft een pijn verzachtend effect

• De fopspeen troost de baby en geeft veiligheid wanneer deze overstuur raakt

Ronde speen

Nippleguide-round_5f862554-b8ca-4805-a2ae-c31fdae14f3b.jpg

De ronde speen heeft de vorm en grootte van de borst van de moeder en bevordert eenzelfde tongplaatsing en zuigtechniek als bij borstvoeding. De ronde vorm zorgt dat de zijkanten van de tong omhoog komen en zich rond de speen vormen.

 

In de speen zit een ventiel, waardoor lucht naar buiten komt wanneer de baby de speen afsluit. Dit ventilatiesysteem zorgt dat de lucht binnen de speen naar buiten wordt geduwd door het ventiel, waarbij de speen wordt afgevlakt om zich op een natuurlijke manier naar de baby’s mondopening te vormen. Het ventiel is tevens de reden dat er water in de speen kan komen na schoonmaken en steriliseren. Indien dit het geval is, druk dan simpelweg de speen plat om het overtollige water eruit te knijpen.

 

We bieden drie verschillende schildjes aan voor ronde spenen – om te voldoen aan de behoefte, in verschillende looks en speenmaterialen:

 

Colour is de originele BIBS-fopspeen en is al meer dan 40 jaar verkrijgbaar op de markt. Deze heeft het bekende ronde BIBS-schild met drie ventielgaten en een rond handvat waarop het BIBS-logo staat. Colour is verkrijgbaar in natuurrubber in de maten 1, 2, en 3.

 

Bekijk al onze Colour fopspenen hier >>

Boheme werd geïnspireerd door de moderne Boheemse stijl. Met zijn natuurlijke elementen en natuurlijke silhouet, vinden we in deze speen een fris, creatief en esthetisch design.

Boheme is verkrijgbaar in natuurrubber in de maten 1 en 2.

 

Bekijk al onze Boheme fopspenen hier >>

De Lux is een moderne en tijdloze fopspeen, met een vergroot voorste gedeelte. Op de voorkant kan eenvoudig een naam worden aangebracht, wat hem perfect maakt voor de kinderopvang. De Lux is verkrijgbaar in zowel natuurrubber als silicone. Maten 1 en 2 (natuurrubber) en één maat (silicone).

Bekijk al onze De Lux  fopspenen hier >>

Alle fopspenen hebben een rond, lichtgewicht schild. De schildjes zijn nauwkeurig ontworpen en buigen weg van de gevoelige en delicate huid van de mond van de baby en zorgen zo voor minimaal contact met de neus en mond, waardoor er minder opbouw is van vocht uit speeksel, wat uitslag en irritatieplekken kan geven. De schildjes zijn in één maat verkrijgbaar, ongeacht de grootte van de speen

Symmetrische speen

Nippleguide-symmetrical.jpg

Onze fopspenen met symmetrische “platte-druppelvormige-speen” zijn er voor baby’s die de voorkeur geven aan de platte symmetrische speenvorm. De druppelvormige speen stimuleert de tongplaatsing en zuigtechniek, waarbij de tong plat blijft en de fopspeen plat tegen het gehemelte drukt, wat inhoudt dat de baby niet zo hard hoeft te zuigen als bij de ronde speen, om de fopspeen plat te krijgen binnen de mond.

 

Net zoals bij onze andere fopspenen, is de speen uitgerust met een ventiel dat lucht naar buiten laat wanneer de baby zich rond de speen vormt. Dit ventilatiesysteem zorgt dat de lucht binnen de speen naar buiten wordt geduwd door het ventiel, waarbij de speen wordt afgevlakt om zich op een natuurlijke manier naar de baby’s mondopening te vormen. Vanwege het ventiel kan er zich ook water binnen de speen bevinden na schoonmaken en steriliseren. Indien dit het geval is, druk dan simpelweg de speen plat om het overtollige water eruit te knijpen.

 

We bieden twee verschillende schildjes aan voor onze symmetrische plattedruppelvormige spenen – om te voldoen aan de behoefte, in verschillende looks en speenmaterialen:

 

Supreme is onze exclusieve fopspeen met breed schild. Het schild is nauwkeurig ontworpen, met grote gaten aan beide kanten, om te zorgen voor minimaal contact met de gevoelige en delicate huid rond de mond van de baby, wat inhoudt dat er minder kans is op ophoping van speeksel, wat kan zorgen voor uitslag en irritatie plekken. Het schild is verkrijgbaar in twee verschillende maten die passen bij de grootte van de speen. Hoe groter de speen - hoe groter het schild. De speen is verkrijgbaar in natuurrubber en silicone. De silicone speen heeft een innovatief patroon dat het materiaal versterkt.

Supreme is verkrijgbaar in maten 1 en 2.

 

Bekijk al onze Supreme fopspenen hier >>

 

Colour heeft een rond, lichtgewicht schild, dat nauwkeurig is ontworpen en weg buigt van de gevoelige en delicate huid rond de mond van de baby om de kans op vochtophoping te verminderen. De schildjes zijn verkrijgbaar in één maat, ongeacht de grootte van de speen.

Colour is verkrijgbaar in natuurrubber in maten 1 en 2

Bekijk al onze Colour fopspenen hier >>

Anatomische speen

Nippleguide-anatomical_b665bac5-ddc2-4417-ab1c-bf91cb866a2f.jpg

Ons meest recente speen is de anatomische, die aan de bovenkant gewelfd is voor een natuurlijke pasvorm voor de baby’s gehemelte, met een gebogen top voor het makkelijk positioneren van de tong. De gebogen bovenkant stimuleert de tongplaatsing en zuigtechniek, waarbij de zijkanten van de tong zich rond de speen vormen, zoals bij borstvoeding. De gebogen top zorgt dat de baby niet zo hard hoeft te zuigen als bij de ronde speen om de fopspeen plat te krijgen in de mond.

 

In de speen zit een ventiel waardoor lucht naar buiten komt wanneer de baby de speen afsluit. Dit ventilatiesysteem zorgt dat de lucht binnen de speen naar buiten wordt geduwd door het ventiel, waarbij de speen wordt afgevlakt om zich op een natuurlijke manier naar de baby’s mondopening te vormen. Vanwege het ventiel kan er zich ook water binnen de speen bevinden na schoonmaken en steriliseren. Indien dit het geval is, druk dan simpelweg de speen plat om het overtollige water eruit te knijpen.

 

We bieden twee verschillende schildjes aan voor onze anatomische speen – om te voldoen aan de behoefte, in verschillende looks en speenmaterialen:

 

Couture is speciaal ontworpen zodat hij lijkt op een vlinder. Het schild is nauwkeurig ontworpen, met grote gaten aan beide kanten, om te zorgen voor minimaal contact met de gevoelige en delicate huid rond de mond, wat inhoudt dat er minder kans is op ophoping van speeksel, wat kan zorgen voor uitslag en irritatieplekken. Het schild is verkrijgbaar in twee verschillende maten die passen bij de grootte van de speen. Hoe groter de speen - hoe groter het schild. De anatomische speen is verkrijgbaar in zowel natuurrubber als silicone.

Couture is verkrijgbaar in maten 1 en 2.

Bekijk al onze Couture fopspenen hier >>

 

Colour heeft een rond, lichtgewicht schild dat nauwkeurig is ontworpen, zodat hij wegdraait van de gevoelige en delicate huid rond de mond van de baby en de kans op vochtophoping vermindert. De schildjes zijn verkrijgbaar in één maat, ongeacht de grootte van de speen.

Colour is verkrijgbaar in natuurrubber in maten 1 en 2

Bekijk al onze Colour fopspenen hier >>

Weet je niet zeker welke fopspeen je moet kiezen?

Try-it-collection_480x480.jpg

 

Baby's zijn verschillend en hebben andere behoeften en voorkeuren. Probeer verschillende vormen en maten uit om de perfecte pasvorm voor uw baby te vinden.

In onze verzamelbox heb je een fopspeen uit onze 4 verschillende categorieën (Colour, De Lux, Supreme en Couture), met een selectie van al onze speen types (Ronde, Symmetrisch en Anatomisch) en materialen (natuurrubber en siliconen ). Voor jou en je baby om te testen en jouw favoriete BIBS-fopspeen te vinden.

Bekijk de Try-It collection hier >>

bottom of page