top of page
3.png

Betrokkenheid bij BIBS

Het werk van BIBS op het gebied van milieu, de maatschappij en het bestuur is gericht op onze gehele logistiek - van het creëren van duurzame ontwerpen, het gebruik van duurzame grondstoffen in onze producten, het verminderen van de CO2-uitstoot in onze productie tot het gebruik van gerecyclede materialen in onze verpakkingen en nog veel meer.

Lees hieronder meer.

UpdatedDec22_Commitments_illustration_1024x1024.webp

Productie faciliteiten

Alle BIBS-producten, gemaakt van kunststof, worden geproduceerd in onze productiefaciliteit in Hillerød, Denemarken. Het hebben van onze eigen fabriek betekent dat we de volledige controle hebben over de producten van A-Z. Van het eerste idee tot de allereerste tekening op papier tot het testen van materialen, testen van functionaliteit en uiteindelijk het eindproduct in onze handen hebben..

Hernieuwbare energie
We zijn op weg om volledig te worden voorzien van hernieuwbare energie in onze eigen en externe productiefaciliteiten. We zijn aan onze reis begonnen en in 2020 werkten we samen met het Deense bedrijf Ørsted om onze productie te optimaliseren en te evolueren naar een groenere productielijn. Nu is alle elektriciteit die we gebruiken om onze producten te produceren, gemaakt in onze productiefaciliteiten in Denemarken, gedekt met certificaten van hernieuwbare energieproductie van Europese windturbines. Dit is een van onze investeringen in schonere productie. We zijn ons er terdege van bewust dat deze certificaten niet de oplossing zijn voor het beëindigen van de uitstoot van broeikasgassen. Maar bij BIBS willen we actief deelnemen aan groene groei en met deze overeenkomst zetten we ons in om duurzame ontwikkeling te ondersteunen.

Materialen

Kunststof is een belangrijk materiaal voor BIBS en zal dat ook in de toekomst blijven. Het is een van de basiselementen in veel van onze producten en vanwege zijn geweldige eigenschappen. We onderzoeken echter voortdurend nieuwe materialen en behandelingen die veilig, duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Verantwoord verpakken en winkeldisplays

We hebben veel bewuste keuzes gemaakt met betrekking tot onze verpakkingen en de gebruikte materialen. Lees een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen die we gebruiken voor onze verpakkingen, onze reis om onze verpakkingen te minimaliseren en hoe we door het ontwerp van onze verpakkingen klanten aanmoedigen om de verschillende materialen in onze verpakkingen op de juiste manier te sorteren.

 

 

Duurzaam inkoopbeleid

Alle leveranciers moeten onze gedragscode naleven. We erkennen onze verantwoordelijkheden jegens werknemers voor de omstandigheden waaronder onze producten worden gemaakt. Onze Gedragscode bevat onder meer:

Arbeidsomstandigheden moeten voldoen aan de internationale arbeidsnormen (ILO)
Materiaalverwerking moet voldoen aan persistente organische verontreinigende stoffen (POP's) om ervoor te zorgen dat het milieu niet wordt geschaad door de productie van BIBS-producten. Verder moeten alle producten voldoen aan alle beperkte stoffen beschreven in de REACH-verordening. Naast het bovenstaande hebben we een lijst met aan beperkingen onderworpen stoffen.

Transparantie

Bij BIBS betekent transparantie het delen van relevante informatie over onze toeleveringsketen, producten, normen en beleid. Zo weten onze klanten en partners altijd hoe en waar onze producten worden gemaakt en hoe we werken. Wij zijn van mening dat transparantie vergelijkbaarheid en verantwoording creëert, zowel voor klanten om beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen als voor bedrijven in verschillende sectoren om hun duurzaamheidsprestaties zelf te verbeteren.

Standards and certifications

Al onze producten zijn gemaakt in overeenstemming met internationale veiligheid
normen en certificering, namelijk:

1. European Standards

2. North American Standards

3. Forest Stewardship Council (FSC)

4. Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR)

5. ISO 19001 + ISO 14001

Testen

Kwaliteit is ontzettend belangrijk voor BIBS. Daarom testen wij onze producten altijd op verschillende manieren. We doen interne tests en gebruiken externe experts om de veiligste producten te beveiligen.

 

 

Recycling van afval
We hebben veel stappen gezet om ervoor te zorgen dat onze producten steeds duurzamer worden, bijvoorbeeld door hergebruik en recycling te vergroten. Al het PP-afval van onze productie gaat naar het Deense bedrijf AVL, het grootste bedrijf in het recyclen van hoogwaardig plastic in het noorden.
 

Vervoer
We gebruiken DSV voornamelijk om onze producten over de hele wereld te transporteren van onze productiemachine naar de deur van onze klant. We hebben voor DSV gekozen omdat het kan voldoen aan onze eisen en wensen om onze klimaatvoetafdruk te verkleinen. DSV werkt continu aan het verminderen van de milieu-impact van de bedrijfsvoering. Een van de belangrijkste gevolgen is de luchtverontreiniging door het wegtransport van het bedrijf. Als gevolg van de focus van DSV op de aanschaf van nieuwe trucks, betere benutting van materieel en brandstof*. Om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, proberen we onze producten altijd per schip naar het buitenland te verzenden.

 

*Gegevens van DSV.com

image3_623618e0-e1c6-4961-becb-fa1338f34efb_480x480.webp
Image2_f756cfa2-9603-46de-8e07-58afce4d1382_480x480.webp
test_480x480.webp
image2_0c322e54-216f-464d-bed5-363784bb2c08_480x480.webp
bottom of page